Zonnepanelen Asse

Zonnepanelen Asse

Plaatsing van 15 zonnepanelen Phono Solar 415 Wp Full black en 6KTL-M1 Huawei omvormer en met 10 kw batterij te Asse.

Plaatsing van zonnepanelen te Asse. Bij deze woning in Asse, gelegen in Vlaams-Brabant, zijn 15 bifaciale glas-glas zonnepanelen van Phono Solar, elk met een vermogen van 415 Wp, geplaatst door de zonnepaneleninstallateur Zero Power. De installatie is gekoppeld aan een Huawei SUN2000-6.0TL-M1 omvormer, wat resulteert in een geschatte jaarlijkse opbrengst van rond de 6.600 kWh. Daarnaast is er een Huawei thuisbatterij geïntegreerd om optimaal gebruik te maken van de opgewekte energie.

Het combineren van zonnepanelen met een thuisbatterij is een efficiënte manier om meer van je eigen zonne-energie te benutten. Dit leidt tot lagere elektriciteitskosten, een grotere onafhankelijkheid van het stroomnet en een vermindering van je ecologische impact. Door overtollige opgewekte energie op te slaan voor toekomstig gebruik, verbeter je zowel het energiebeheer als de prestaties van je zonnepanelen. Daardoor biedt de combinatie van zonnepanelen en een thuisbatterij zowel financieel als ecologisch aanzienlijke voordelen.

Zonnepanelen Asse
Zonnepanelen Asse
Zonnepanelen Asse

Waarom het verstandig is om zonnepanelen te plaatsen in Asse?

Het plaatsen van zonnepanelen in Asse, Vlaams-Brabant, is een verstandige keuze om verschillende redenen. Zowel economische, ecologische als praktische voordelen maken zonnepanelen aantrekkelijk voor huiseigenaren en bedrijven in deze regio.

Hoge zonnestraling in Vlaams-Brabant

Asse ligt in Vlaams-Brabant, een provincie die over het algemeen geniet van een behoorlijke hoeveelheid zonlicht. De zonnestraling in dit deel van België is voldoende om zonnepanelen efficiënt te laten werken. Met een gemiddeld aantal zonne-uren per jaar kunnen zonnepanelen in Asse een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit opwekken. Dit maakt de investering in zonnepanelen rendabel door een hoge opbrengst aan zonne-energie.

Besparing op energiekosten

Een van de grootste voordelen van zonnepanelen is de directe besparing op energiekosten. Door zelf energie op te wekken, wordt de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet verkleind. Dit resulteert in lagere energiefacturen. De prijzen voor elektriciteit blijven stijgen, en door zelfvoorzienend te worden, kunnen huishoudens en bedrijven in Asse hun energiekosten beter beheersen. Na de initiële investering in de installatie van zonnepanelen kan men binnen enkele jaren de terugverdientijd bereiken, waarna de opgewekte energie vrijwel gratis is.

 Beschikbaarheid van thuisbatterijen

Door zonnepanelen te combineren met een thuisbatterij, kan het rendement van de zonnepanelen verder worden verhoogd. Thuisbatterijen slaan overtollige zonne-energie op, die later gebruikt kan worden wanneer de zon niet schijnt of wanneer de energievraag hoog is. Dit verhoogt de zelfconsumptie en onafhankelijkheid van het net. In Asse is dit vooral handig, aangezien de elektriciteitsprijzen tijdens piekuren vaak hoger zijn. Voor de plaatsing van  een Huawei thuisbatterij, alsook, SolarEdge, Enphase en BYD zijn we u graag van dienst.

 Ecologische voordelen en duurzame toekomst

Zonnepanelen dragen bij aan een duurzamere toekomst door het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen. In Asse, net als in de rest van Vlaanderen, wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Door zonnepanelen te plaatsen, draag je bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en de strijd tegen klimaatverandering. Het gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie is essentieel voor het behalen van de klimaatdoelstellingen van de Vlaamse en Europese overheden.

Verhoogde woningwaarde

Zonnepanelen kunnen ook de waarde van een woning in Asse verhogen. Woningen met zonnepanelen zijn aantrekkelijker voor potentiële kopers, omdat ze lagere energiekosten bieden. Bovendien worden energie-efficiënte woningen steeds belangrijker in de vastgoedmarkt, zeker in een regio als Vlaams-Brabant waar duurzaamheid en milieubewustzijn hoog op de agenda staan.

Lokaal klimaat en geschikte daken

Het klimaat in Asse is geschikt voor de installatie van zonnepanelen. Het gematigde klimaat in Vlaams-Brabant zorgt ervoor dat de temperaturen meestal niet te hoog oplopen, wat gunstig is voor de prestaties van zonnepanelen. Zonnepanelen werken namelijk efficiënter bij gematigde temperaturen. Bovendien zijn de meeste woningen in Asse uitgerust met hellende daken die ideaal zijn voor de plaatsing van zonnepanelen. Ook platte daken bieden vaak goede mogelijkheden voor de installatie van zonnepanelen met behulp van speciale constructies.

Vermijden van toekomstige energietaksen

De energieprijzen blijven stijgen en er wordt steeds meer gesproken over extra energietaksen in de toekomst. Door nu te investeren in zonnepanelen kunnen huishoudens en bedrijven in Asse deze stijgingen grotendeels vermijden. Hoe minder afhankelijk je bent van het elektriciteitsnet, hoe minder impact toekomstige prijsstijgingen zullen hebben op je energierekening.

Ondersteuning van lokale installateurs

In en rond Asse zijn er verschillende professionele bedrijven gespecialiseerd in de installatie van zonnepanelen. Door samen te werken met lokale installateurs, ondersteun je niet alleen de lokale economie, maar kun je ook profiteren van snelle service, persoonlijk advies en kennis van de specifieke omstandigheden in de regio. Lokale zonnepanelen installateurs hebben vaak een goede reputatie en bieden betrouwbare garanties op zowel de zonnepanelen als de installatie.

Geschikt voor bedrijven en particulieren

Zonnepanelen zijn niet alleen een slimme investering voor particulieren, maar ook voor bedrijven in Asse. Bedrijven met grote daken, zoals loodsen, winkels of kantoren, kunnen enorm profiteren van zonne-energie door de lagere energiekosten en de mogelijke fiscale voordelen. Voor bedrijven is het mogelijk om grotere installaties te plaatsen, wat zorgt voor een nog kortere terugverdientijd en meer financiële voordelen op de lange termijn.

Onafhankelijkheid van energieprijzen

Door zonnepanelen te installeren, kunnen huishoudens en bedrijven in Asse zich gedeeltelijk loskoppelen van de fluctuerende energieprijzen. Dit biedt meer controle over de eigen energieproductie en zorgt voor een stabielere financiële situatie. In tijden van stijgende energieprijzen, zoals we de afgelopen jaren hebben gezien, kan het een groot verschil maken om een groot deel van de energie zelf te produceren.

De digitale meter en zelfverbruik

Sinds de introductie van de digitale meter in Vlaanderen is het nog interessanter geworden om te investeren in zonnepanelen. De digitale meter meet nauwkeurig hoeveel stroom je op het net zet en hoeveel je ervan afneemt. Door een hoger zelfverbruik te realiseren, kun je optimaal profiteren van je zonnepanelen. Dit betekent dat je de opgewekte energie direct in huis gebruikt, bijvoorbeeld voor elektrische apparaten of een warmtepomp. Hierdoor wordt de investering in zonnepanelen nog rendabeler.

Conclusie

Zonnepanelen plaatsen in Asse, Vlaams-Brabant, is om tal van redenen een verstandige keuze. Het biedt niet alleen financiële voordelen, zoals lagere energiekosten en beschikbare subsidies, maar ook ecologische voordelen door de vermindering van CO2-uitstoot. Daarnaast verhoogt het de waarde van de woning, zorgt het voor onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet, en draagt het bij aan een duurzamere toekomst. Met de juiste installatie en optimaal gebruik van zonnepanelen, eventueel in combinatie met een thuisbatterij, kunnen inwoners van Asse hun energie-efficiëntie aanzienlijk verbeteren en hun ecologische voetafdruk verkleinen.

 Ontdek onze andere zonnepanelen installaties

Op zoek naar een erkende zonnepanelen installateur? Groene energie, gegarandeerde kwaliteit!

Laatste Nieuwsartikels

Zonnepanelen Brussel- Sint-Pieters-Woluwe

Zonnepanelen Lubbeek

Zonnepanelen Zaventem

Klantenervaringen

P. Schroeders uit Leuven

Dankjewel zero power voor jullie professionaliteit! Ives gaf ons een zeer overzichtelijk en gedetailleerde offerte met de nodige uitleg. De samenwerking en snelle levering met zijn team was geweldig. Top bedrijf! Tevreden klant vanuit Leuven.

P. Schroeders uit Leuven

R. Verheyden uit Lubbeek

Wonende te Lubbeek zijn we in onze zoektocht naar een goede, lokale installateur, snel bij Zeropower terecht gekomen. Zonnepanelen + thuisbatterij werden perfect geïnstalleerd. De verbinding van de zolder naar het gelijkvloers werd heel mooi afgewerkt. Vriendelijke, professionele stielmannen. De prijs op de factuur was de offerteprijs. Allemaal heel correct. 5 sterren dik verdiend!

K. Rodyns – Hemiksem (Antwerpen)

5 sterren dubbel en dik waard. Wij hebben voor zero power gekozen voor het plaatsen van 10 zonnepanelen en een omvormer. (Regio Antwerpen). De offerte was zeer duidelijk en we waren tevreden met de prijs. Binnen de 3 weken werden de zonnepanelen al geplaatst, dit gebeurde snel en proper. De zaakvoerder Ives was aanwezig van begin tot einde tijdens de plaatsing en ook als we achteraf nog vragen hadden kregen we daar snel een duidelijk antwoord op! Een dikke aanrader.

K. Rodyns - Hemiksem - Antwerpen

Ontvang een gratis offerte

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Scroll naar boven