Zonnepanelen Genk

Plaatsing van 12x JINKO zonnepanelen 435 Wp met Huawei SUN2000-4.6TL-L1 omvormer te Genk.

Bij deze woning in Genk zijn 12 zonnepanelen van het merk JINKO, met elk een vermogen van 435 Wp, geïnstalleerd. Deze panelen werken samen met een Huawei SUN2000-4.6TL-L1 omvormer, geplaatst door zonnepaneleninstallateur Zero Power. De installatie heeft een geschatte jaarlijkse opbrengst van zo’n 4.000 kWh. Het plaatsen van zonnepanelen in Genk biedt diverse voordelen, zoals lagere energiekosten, een verkleining van je ecologische voetafdruk, en de mogelijkheid om zelfvoorzienend te zijn in je energiebehoefte.

Het is essentieel om de lokale regels goed te kennen, een betrouwbare installateur te kiezen en te zorgen dat de zonnepanelen strategisch worden geplaatst voor maximale efficiëntie. Door deze keuzes te maken, investeer je niet alleen in groene energie, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld.

Deze TIER-1 panelen N-type bieden volgende garanties:

  • Productgarantie van 25 jaar
  • Prestatiegarantie van 87,4% na 30 jaar

Zonnepanelen Genk
Zonnepanelen Genk
Zonnepanelen Genk

Waarom is zonnepanelen plaatsen in Genk een verstandige beslissing?

Zonnepanelen laten installeren in Genk is om meerdere redenen een slimme zet, zowel financieel als ecologisch. Deze Limburgse stad biedt particulieren en bedrijven verschillende voordelen wanneer ze kiezen voor zonne-energie. Of je nu de energierekening wilt verlagen, je ecologische voetafdruk wilt verkleinen of meer onafhankelijk wilt worden van het elektriciteitsnet, zonnepanelen in Genk bieden tal van mogelijkheden. In dit artikel bekijken we waarom zonne-energie zo’n verstandige keuze is voor de inwoners van Genk en waarom investeren in deze technologie nu extra aantrekkelijk is.

Optimale zonne-opbrengst in Genk

Genk ligt in Vlaanderen, een regio die jaarlijks een relatief gunstig aantal zonuren ontvangt. Ondanks dat België minder zonuren heeft dan Zuid-Europese landen, zijn de circa 1.600 zonuren per jaar in Genk ruim voldoende om zonnepanelen rendabel te maken. Hierdoor kunnen zowel huiseigenaren als bedrijven profiteren van hun eigen energieproductie, wat de afhankelijkheid van het stroomnet aanzienlijk vermindert.

De opbrengst van zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, zoals de oriëntatie en hellingshoek van het dak, de schaduw en de kwaliteit van de panelen en omvormers. Wie kiest voor kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen en een ervaren installateur, zoals Zero Power, kan optimaal rendement halen uit zijn investering.

Financiële voordelen en energiebesparing

Een directe winst van zonnepanelen is de lagere energierekening. Doordat de opgewekte stroom direct in huis of op het bedrijf gebruikt wordt, hoef je minder energie af te nemen van het net. Dit levert een aanzienlijke besparing op. Daarnaast stijgen de energieprijzen in België al jaren, en zonnepanelen vormen een uitstekende bescherming tegen deze prijsstijgingen.

Verder zijn er in Vlaanderen verschillende subsidies beschikbaar die de kosten voor zonnepanelen verlagen, zoals de premie voor zonnepanelen van de Vlaamse overheid. Bovendien kan overtollige stroom die niet meteen wordt verbruikt, teruggeleverd worden aan het net, wat de investering nog rendabeler maakt.

Afhankelijk van het systeem en het verbruik, ligt de gemiddelde terugverdientijd voor zonnepanelen tussen de zeven en tien jaar. Aangezien zonnepanelen doorgaans langer dan 25 jaar meegaan, betekent dit dat er jaren van gratis stroom volgen na de terugverdientijd.

Vermindering van de ecologische voetafdruk

Zonnepanelen dragen direct bij aan een lagere CO₂-uitstoot doordat je minder gebruik hoeft te maken van fossiele brandstoffen. In de huidige klimaatcrisis, waar reductie van broeikasgassen essentieel is, is dit een belangrijke bijdrage. Genk, een stad met een rijke industriële achtergrond, heeft al een sterke focus op duurzaamheid. Door in zonne-energie te investeren, draag je bij aan de groenere toekomst van de stad en help je mee aan de realisatie van de lokale duurzaamheidsdoelen.

Onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet

Een bijkomend voordeel van zonnepanelen is dat ze je minder afhankelijk maken van het elektriciteitsnet. Vooral met slimme energieoplossingen zoals thuisbatterijen, kun je overtollige energie opslaan en later gebruiken, bijvoorbeeld wanneer de zon niet schijnt. Dit maakt het mogelijk om nog meer te profiteren van je eigen opgewekte stroom en biedt extra bescherming tegen stijgende energieprijzen of stroomstoringen.

Een goed voorbeeld hiervan is de Huawei Luna2000 thuisbatterij, die populair is bij huiseigenaren die hun energiebeheer willen optimaliseren. Met een dergelijke batterij vergroot je je energie-onafhankelijkheid en benut je de opgewekte zonne-energie optimaal.

Ondersteuning door lokale en Europese regelgeving

Zowel op Vlaams als Europees niveau wordt het gebruik van duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie, actief gestimuleerd. Dit betekent dat investeringen in zonnepanelen niet alleen financieel aantrekkelijk zijn dankzij subsidies en premies, maar ook bijdragen aan de bredere energietransitie die door overheden wordt aangemoedigd.

De Europese Green Deal, gericht op een klimaatneutraal Europa tegen 2050, speelt een belangrijke rol in het bevorderen van hernieuwbare energie. Door nu te investeren in zonnepanelen, positioneer je jezelf in lijn met deze energietransitie en ben je klaar voor een toekomst waarin duurzame energie centraal staat.

Draag bij aan een duurzame toekomst voor Genk

Door zonnepanelen te installeren, help je niet alleen je eigen energiekosten te verlagen, maar draag je ook bij aan de verduurzaming van Genk. De stad heeft al flinke stappen gezet richting een groenere toekomst, en door zonne-energie te omarmen, ondersteun je deze duurzame ontwikkeling.

Conclusie

Zonnepanelen plaatsen in Genk is een slimme keuze met tal van voordelen, zoals lagere energiekosten, een kleinere ecologische voetafdruk en meer onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Dankzij de goede zoninstraling in de regio, samen met subsidies en premies, is dit hét moment om in zonne-energie te investeren. Het is niet alleen een winstgevende zet, maar ook een stap richting een duurzamere toekomst voor Genk.

 Ontdek onze andere zonnepanelen installaties.

Gratis zonnepanelen offerte aanvragen in Genk

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Naam *


Aan het laden

Op zoek naar een erkende zonnepanelen installateur? Groene energie, gegarandeerde kwaliteit!

Laatste Nieuwsartikels

Zonnepanelen Zaventem

Zonnepanelen Leuven

Zonnepanelen Gingelom

Klantenervaringen

P. Schroeders uit Leuven

Dankjewel zero power voor jullie professionaliteit! Ives gaf ons een zeer overzichtelijk en gedetailleerde offerte met de nodige uitleg. De samenwerking en snelle levering met zijn team was geweldig. Top bedrijf! Tevreden klant vanuit Leuven.

P. Schroeders uit Leuven

R. Verheyden uit Lubbeek

Wonende te Lubbeek zijn we in onze zoektocht naar een goede, lokale installateur, snel bij Zeropower terecht gekomen. Zonnepanelen + thuisbatterij werden perfect geïnstalleerd. De verbinding van de zolder naar het gelijkvloers werd heel mooi afgewerkt. Vriendelijke, professionele stielmannen. De prijs op de factuur was de offerteprijs. Allemaal heel correct. 5 sterren dik verdiend!

K. Rodyns – Hemiksem (Antwerpen)

5 sterren dubbel en dik waard. Wij hebben voor zero power gekozen voor het plaatsen van 10 zonnepanelen en een omvormer. (Regio Antwerpen). De offerte was zeer duidelijk en we waren tevreden met de prijs. Binnen de 3 weken werden de zonnepanelen al geplaatst, dit gebeurde snel en proper. De zaakvoerder Ives was aanwezig van begin tot einde tijdens de plaatsing en ook als we achteraf nog vragen hadden kregen we daar snel een duidelijk antwoord op! Een dikke aanrader.

K. Rodyns - Hemiksem - Antwerpen

Ontvang een gratis offerte

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Scroll naar boven